2/10/13

Οι Έλληνες στο Ανδρικό Κολλεγιακό των ΗΠΑ (NCAA)


Σε παλαιότερη δημοσίευση είχε αναφερθεί ότι το Ανδρικό Κολλεγιακό πρωτάθλημα στην Αμερική αρχίζει τέλη Αυγούστου και τελειώνει με το Final Four του NCAA αρχές Δεκεμβρίου.

Σε συνέχεια λοιπόν αυτής της δημοσίευσης, ας δούμε τις μέχρι τώρα επιδόσεις των δύο Ελλήνων αθλητών που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα, για τους αγώνες που έχουν δώσει έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς συμμετέχει για 3η φορά στο πρωτάθλημα με την ομάδα του  University of Southern California (USC). Θυμίζουμε ότι τα τελευταία 4 χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα είναι η πρωταθλήτρια ομάδα, με τον Κώστα να έχει δύο κατακτήσεις. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου η ομάδα του USC έχει δώσει 13 παιγνίδια και έχει ρεκόρ 12 νίκες και 1 ήττα. Ο Κώστας έχει παίξει σε όλα τα παιγνίδια, έχει σκοράρει 33 φορές και είναι ο 2ος σκόρερ της ομάδας του.


Ο Δημήτρης Λάππας συμμετέχει για 2η φορά στο πρωτάθλημα με την ομάδα του Long Beach State University της California (LBSU). Έως το τέλος Σεπτεμβρίου η ομάδα του LBSU έχει δώσει επίσης 13 παιγνίδια και έχει ρεκόρ 10 νίκες και 3 ήττες. Ο Δημήτρης έχει παίξει σε όλα τα παιγνίδια, έχει σκοράρει 9 φορές και είναι ο 7ος σκόρερ της ομάδας του.


Στο πρώτο δυνατό τεστ του πρωταθλήματος, το λεγόμενο NorCal Tournament, το οποίο διεξήχθει στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Berkley, το κατέκτησε η ομάδα του University of California Los Angeles, η οποία κέρδισε στο τελικό την ομάδα του Κώστα Γεννηδουνιά με σκορ 9-8. Τρίτη ανεδείχθει η ομάδα του Πανεπιστημίου του Stanford. Η ομάδα του Δημήτρη Λάππα κατέλαβε την 7η θέση.

Το επόμενο δυνατό τουρνουά είναι το SoCal Tournament το οποίο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Irvine της Καλιφόρνιας στις 12 με 13 Οκτωβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου